Officiell webbshop för DJO Nordic
Maksuton toimitus alk. €50. Pätee vain korttiaksussa

Inkontinenssi

Lantionpohjan hermojen sähköstimulaatio on pitkään tunnettu menetelmä ponnistus- ja pakkoinkontinenssin ja sekamuotoisen inkontinenssin hoitoon.

INKONTINENSSIN HOITO
Lantionpohjan hermojen sähköstimulaatio on virtsainkontinenssin hyväksytty vaihtoehtoinen hoitomenetelmä. Sitä suositellaan myös ulosteinkontinenssin hoitoon, kun syynä on lantiopohjan toimintahäiriö tai huonosti toimiva peräaukon sulkijalihas.

Ponnistusinkontinenssin hoidossa sähköstimulaatiolla pyritään jäljittelemään lihasten vapaaehtoista supistusta ja parantamaan lantiopohjan lihasten toimintaa. Pakkoinkontinenssin hoidossa pyritään estämään virtsarakon vastentahtoista supistumista stimuloimalla lantiopohjan hermoja. Sekamuotoisen inkontinessin hoidossa käytetään stimulaatiota, joka soveltuu sekä pakko- että ponnistusinkontinenssin hoitoon. Ulosteinkontinenssin hoidossa tarkoituksena on parantaa suoliston hallintaa harjoittamalla lantiopohjan lihaksia. 

FAKTAA INKONTINENSSISTA
Virtainkontinenssi eli virtsankarkailu tai -pidätyskyvyttömyys on yleinen ongelma. Virtsainkontinessi jaetaan kahteen eri päätyyppiin, jotka ovat ponnistusinkontinenssi ja pakkoinkontinenssi. Ulosteinkontinenssista eli ulosteen pidätyskyvyttömyydestä ei puhuta yhtä usein, mutta sekin on yleinen vaiva. Vaginaali- tai anaalielektrodeilla tai tietyissä tapauksissa pintaelektrodeilla annettava sähköstimulaatio on hellävarainen tapa hoitaa pakko- ja ponnistusinkontinenssia, sekamuotoista inkontinenssia sekä ulosteinkontinenssia. Se tuottaa positiivisia tuloksia virtsarakon ja suolien hallinnassa.

Ponnistusinkontinenssi
Ponnistusinkontinenssi on virtsankarkailua, jota aiheutuu, kun vatsa painaa virtsarakkoa tavallista enemmän. Näin voi käydä esimerkiksi yskiessä, aivastaessa tai nauraessa sekä fyysisen rasituksen tai raskaan taakan nostamisen yhteydessä. Ponnistusinkontinenssi on inkontinenssin tavallisin muoto, jota esiintyy etenkin naisilla. Ongelma syntyy, kun välilihan lihakset tai lantiopohjan lihakset heikkenevät esimerkiksi raskauden, synnytyksen tai vaihdevuosien myötä.

Pakkoinkontinenssi
Pakkoinkontinessi tarkoittaa yhtäkkistä voimakasta virtsaamistarvetta, jossa virtsarakko supistuu vastentahtoisesti. Tämä saa virtsan karkaamaan ennenaikaisesti. Vaivaa esiintyy sekä miehillä että naisilla, ja se yleistyy etenkin vanhemmalla iällä. Yksi mahdollinen syy on virtsarakon toimintaa ohjaavan hermoston häiriö.

Sekamuotoinen inkontinenssi
Sekamuotoinen inkontinessi on vaiva, jossa ilmenee sekä ponnistus- ja pakkoinkontinenssiin kuuluvaa virtsankarkailua.

Ulosteinkontinenssi
Ulosteinkontinenssi eli anaali-inkontinenssi tarkoittaa kaasujen tai ulosteen pidätyskyvyn heikentymistä. Ulosteinkontinenssiin on useita mahdollisia syitä. Tavallisimpia syitä ovat peräaukon sulkijalihaksen vaurioituminen esimerkiksi synnytyksessä tai leikkauksessa ja peräaukon sulkijalihasta ohjaavien hermojen vaurioituminen. Vaiva pahenee yleensä iän myötä.
 • P27312 SC Gamme Sondes_4_Nordic
  € 31.19

  Anaalielektrodi

  Chattanooga
  114.242+
  Cefar Peristim Pron anaalielektrodi
 • peristim_pro
  € 293.82
  CC1480
  Cefar Peristim Pro on helppo ja turvallinen tapa hoitaa inkontinenssia.

  HUOM.! ELEKTRODIT...
 • Chattanooga-Sonde-Vaginale-114.700--ST-CLOUD-OVA-V2
  € 32.77

  Vagina-anturi

  Lisätarvikkeet - Peristim Pro
  114.700+
  Peristim Pro -tarvikkeet
  Peristim Pro -inkontinenssistimulaattorin kanssa käytettävä vagina-anturi (yhteensopiva myös muiden 2 millimetrin nastaliittimellä varustettujen inkontinenssistimulaattorien kanssa)...
 • P27312 SC Gamme Sondes_3
  € 32.74
  114.610EXP
  Cefar Peristim Pron vaginaalielektrodi
Brands